Gertjan studeerde af op hoofdvak Klassiek Piano.
Na enkele jaren gewerkt te hebben als onder andere muzikaal leider en muziekmaker, studeerde hij in de VS voor een Master of Arts in Acting and Directing aan de SMSU en legde zich tijdens deze studie specifiek toe op het regisseren van muziektheatervoorstellingen en speltechnieken voor zingende acteurs.

Terug in Amsterdam regisseerde hij gedurende 10 jaar diverse theatervoorstellingen waaronder opera en tekstoneel, zowel met amateurs als met professionals. Naast zijn regies werkte Gertjan als speldocent aan de vooropleiding van de Trap, de Jeugdtheaterschool in Zwolle en Jongerentheater Nultwintig.
Ook werkte hij gedurende vijf jaar als manager en vanuit deze ervaring gecombineerd met het theaterwerk verzorgt hij regelmatig programma’s voor bedrijven op het gebied van teambuilding, communicatie, leiderschap en omgaan met weerstand.
In 2007 richtte hij De Theaterkamer op. Een Theaterschool voor acteren, regisseren en workshops voor particulieren en bedrijven waar het gaat om persoonlijkheidsontwikkeling door middel van theater, spel en drama.
Sinds 2008 modereerde hij diverse Levenstheaterworkshops waar een tiental deelnemers thema’s uit hun eigen leven onderzochten aan de hand van verschillende dramaspelen.
In 2014 studeerde hij af als coach bij het opleiding instituut ICM en vestigde hij zich als zelfstandig personal coach

>>referenties en voorbeelden>>

 

GertjanGertjan ten Thije